Πληροφορίες για αγοραστέςΜυστικά για επιτυχημένη αγορά ακινήτου

Tο σπίτι που θέλετε να αγοράσετε αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις, απόφαση ζωής. Σε αυτό θα ζήσουν και θα περάσουν πολλές ώρες της καθημερινής ζωής τους ο αγοραστής και η οικογένεια του. Πολλές φορές, μάλιστα, χρειάζεται να ξοδέψει κανείς όλες τις οικονομίες του και επιπλέον να δανειστεί για να αποκτήσει το σπίτι που επιθυμεί. Γι΄ αυτό πρέπει να ξέρετε καλά της ανάγκες σας που θα ανταποκρίνονται στο ακίνητο που θέλετε να αγοράσετε.

Αφού καταλήξετε στο ακίνητο που σας ικανοποιεί, ζητήστε από τον μεσίτη να σας φέρει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη η τον κατασκευαστή και μαθαίνετε τα στοιχεία με τα οποία στη συνέχεια θα ελέγξετε τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του ακινήτου.

Δώστε μια προκαταβολή, εφόσον έχει ελέγξει ο δικηγόρος σας τους τίτλους του ακινήτου. Λάβετε υπ όψη σας ότι η προκαταβολή με απλή απόδειξη, δεν δεσμεύει ούτε τον αγοραστή ούτε τον πωλητή. Η δέσμευση γίνετε μόνο με συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Αν πρόκειται για αντιπαροχή ζητήστε από τον κτηματομεσίτη το εργολαβικό προσύμφωνο, παραδώστε τον τίτλο αυτό στον δικηγόρο σας για να ελέγξει αν το οικόπεδο είναι καθαρό και δεν έχει βάρη. Αν η αγορά γίνει και με χρήση στεγαστικού δανείου, ο δικηγόρος θα πρέπει να ελέγξει με ιδιαίτερη προσοχή το ιστορικό του. Αφού διαπιστώσετε ότι οι τίτλοι του οικοπέδου είναι καθαροί, όταν η κατοικία που θα αγοράσετε είναι υπό κατασκευή, θα πρέπει να ζητήσετε μια κάτοψη του διαμερίσματος και τη συγγραφή των υποχρεώσεων. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πολιτικού μηχανικού ελέγξτε για την ποιότητα της κατασκευής.

Όταν η αγορά πρόκειται να γίνει και με χρήση στεγαστικού δανείου, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε οριστικό συμβόλαιο για να εκταμιευτούν τα χρήματα του δανείου. Όσοι έχουν απαλλαγή από το φόρο για την πρώτη κατοικία, πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορούν να την πουλήσουν για πέντε χρόνια. Αν όμως την πουλήσουν πριν από τη συμπλήρωση της πενταετίας, θα πρέπει να καταβάλουν το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων.

Χρησιμοποιήστε συμβολαιογράφο, δικηγόρο, μηχανικό, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τους όρους , αν δεν ξέρετε ζητήστε από τον κτηματομεσίτη να σας προτείνει.

Όταν βλέπετε ένα ακίνητο της αρέσκειας σας, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα είναι και διαθέσιμο μετά από καιρό, φροντίστε να τα ταχτοποιήσετε την άμεση αγορά του γιατί κάθε ακίνητο είναι ξεχωριστό και δεν μοιάζει με άλλα.

 Καντε τώρα κλίκ εδώ για Αναζήτηση ακινήτων .