Πληροφορίες για αγοραστέςΣυμβουλές πριν την αγορά

Tα σημαντικότερα στοιχειά που θα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αγοραστής πριν επισκεφτεί τον κτηματομεσίτη του. Να έχει αποφασίσει σε πια περιοχή θέλει να αγοράσει . Τα τετραγωνικά μέτρα που τον καλύπτουν. Και να υπολογίσει τα οικονομικά για να ξέρει την πραγματική δυνατότητα που έχει, για αυτό βάλτε τα οικονομικά σας σε τάξη, και περισσότερο αν πρόκειται για δανειοδότηση.

Συχνά η τιμή του ακινήτου είναι υψηλότερη από την πραγματική. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες ζητούν και πολλές φορές παίρνουν αντίτιμο πολύ μεγαλύτερο από την πραγματική αξία του ακινήτου. (Ενας καλός μεσίτης ξερει γιατί παρακολουθεί ανελίπως την αγορά)  .

Οι δανειστές και οι κτηματομεσίτες δεν μπορούν να σας πούνε πόσο μπορείτε να δανειστείτε. Στο μόνο που μπορούν να σας βοηθήσουνε είναι να σας ενημερώσουνε για το μέγιστο ποσό που δικαιούστε να δανειστείτε, καθώς κατά το δανεισμό σας από μία τράπεζα, λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια.

Η αγορά ακινήτου είναι μια καλή και μακροχρόνια επένδυση. Ωστόσο, υπάρχουν περίοδοι ανόδου των τιμών, όπως υπάρχουν και περίοδοι καθόδου. Αν έχετε ένα σπίτι για μια μεγάλη χρονική περίοδο της ζωής σας, τότε αυτό σίγουρα θα έχει μια καλή άνοδο της αξίας του.

Σκεφτείτε καλύτερα την ενοικίαση, αν γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να μετακομίσετε σύντομα. Δεδομένων των εξόδων που σχετίζονται με την αγορά και την πώληση ενός σπιτιού, είναι ασύμφορο να πουλήσετε το καινούριο σας σπίτι στα 3 πρώτα χρόνια.

Διαλέξτε ένα δάνειο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και έχετε τη δυνατότητα να δεχτείτε το ρίσκο. Μην επιλέξετε ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο εκτός αν μπορείτε να αντέξετε τη μεγαλύτερη πιθανή μηνιαία δόση και το ρίσκο της διακύμανσης των δόσεων.

Επενδύστε χρόνο στην εύρεση του καλύτερου μεσίτη. Ένας υπομονετικός και ενήμερος μεσίτης μπορεί να προσθέσει αξία στην αγοραπωλησία ενός σπιτιού. Ένας μέτριος ή κακός μεσίτης μπορεί να είναι εμπόδιο. Θυμηθείτε ότι οι κτηματομεσίτες, και οι άλλοι συμμετέχοντες πληρώνονται μόνο εάν αγοράσετε.

Φυλαχτείτε από ψεύτικους πωλητές , δήθεν μεσίτες, βεβαιωθείτε ότι ο μεσίτης είναι επαγγελματίας, με δικό του γραφείο, έχει αριθμό μητρώου, είναι γραμμένος στο εμπορικό επιμελητήριο, και στο σύλλογο μεσιτών, διαπιστώστε κάνοντας ένα ραντεβού στο γραφείο του κτηματομεσίτη για να δείτε αν είναι η άδεια και το πιστοποιητικό του σε εμφανές σημείο, έχει συμβεί πολλές φορές κάποιος "παραμεσίτης" να δίνει ασαφή πληροφορίες που μόνο αναστάτωση μπορεί να προσφέρει, προσπαθούν να πουλήσουν υπερτιμημένα ακίνητα και με προβλήματα τίτλων, κυρίως από αγνεία, αποφύγετε τους πριν χάσετε πολύτιμο χρόνο και χρήμα.  

Δεν υπάρχει απόλυτο σε μια διαπραγμάτευση ακίνητης περιουσίας. Οι έξυπνοι αγοραστές αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν περιπτώσεις που είναι σοφό να κάνουν μια χαμηλή προσφορά, και περιπτώσεις που είναι καλύτερο να κάνετε την πιο υψηλή προσφορά που μπορείτε να αντέξετε. Αλλά πάντα να θυμάστε ότι όλα είναι διαπραγματεύσιμα.